Druk op je schouders!

Verantwoordelijkheidsgevoel.
Voor wie en wat ben jij verantwoordelijk? Heb jij weleens het gevoel dat alles bij jou ligt. De vragen, de oplossingen, het geluk van iedereen om je heen. Dat het lijkt of iedereen naar jou kijkt als er iets moet gebeuren. Dat als jij het niet doet, dat niemand het dan doet. Dat de druk op jouw schouders ligt?

Trek jij het aan.
Het kan soms zo voelen, dat jij altijd in dat soort situaties terecht komt. Alsof je het aantrekt. En helaas, dat is ook zo. Door je verantwoordelijkheidsgevoel of betrokkenheid, wil je zaken goed regelen en ja wie kan dat dan beter dan jij;) Of zou het kunnen dat als je wat afstand neemt, dat anderen de ruimte krijgen om aan de slag te gaan, soms zul je daarin wel een beetje moeten sturen. En verwacht niet dat zij het op jouw manier doen. Dus wees niet te kritisch en geef het tijd. De mensen om jou heen, zijn gewend dat jij het altijd oppakt. Je bent als het ware in een bepaalde rol gekomen. Let op deze rol is niet altijd prettig, maar levert je ook zaken op. Denk aan waardering.

Tijd voor iets anders!
Wil je het veranderen, spreek het uit, geef de ander ruimte, geef jezelf tijd en bedenk dat je echt niet voor iedereen verantwoordelijk bent. Soms is de verantwoording voor jezelf al groot genoeg.

Je hoeft het niet alleen te doen.
Als je dit bij jezelf herkent, dan ben je al een grote stap verder. Maar het veranderen dat is soms een hele kunst. Wil je dit niet alleen doen, kun je wel wat hulp daarbij gebruiken. Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden van coaching of woon een workshop bij.
Je kunt mij bereiken op 06 14 70 19 93.

Workshop Grip op je Leven: vrijdag 19 februari 2018
Persoonlijke coaching: start in overleg, mogelijkheden op diverse tijdstippen

Get Free Email Updates!

Signup now and receive an email once I publish new content.

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.