Druk op je schouders!

Verantwoordelijkheidsgevoel.
Voor wie en wat ben jij verantwoordelijk? Heb jij weleens het gevoel dat alles bij jou ligt. De vragen, de oplossingen, het geluk van iedereen om je heen. Dat het lijkt of iedereen naar jou kijkt als er iets moet gebeuren. Dat als jij het niet doet, dat niemand het dan doet. Dat de druk op jouw schouders ligt?

Trek jij het aan.
Het kan soms zo voelen, dat jij altijd in dat soort situaties terecht komt. Alsof je het aantrekt. En helaas, dat is ook zo. Door je verantwoordelijkheidsgevoel of betrokkenheid, wil je zaken goed regelen en ja wie kan dat dan beter dan jij;) Of zou het kunnen dat als je wat afstand neemt, dat anderen de ruimte krijgen om aan de slag te gaan, soms zul je daarin wel een beetje moeten sturen. En verwacht niet dat zij het op jouw manier doen. Dus wees niet te kritisch en geef het tijd. De mensen om jou heen, zijn gewend dat jij het altijd oppakt. Je bent als het ware in een bepaalde rol gekomen. Let op deze rol is niet altijd prettig, maar levert je ook zaken op. Denk aan waardering.

Tijd voor iets anders!
Wil je het veranderen, spreek het uit, geef de ander ruimte, geef jezelf tijd en bedenk dat je echt niet voor iedereen verantwoordelijk bent. Soms is de verantwoording voor jezelf al groot genoeg.

Je hoeft het niet alleen te doen.
Als je dit bij jezelf herkent, dan ben je al een grote stap verder. Maar het veranderen dat is soms een hele kunst. Wil je dit niet alleen doen, kun je wel wat hulp daarbij gebruiken. Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden van coaching of woon een workshop bij.
Je kunt mij bereiken op 06 14 70 19 93.

Workshop Grip op je Leven: vrijdag 19 februari 2018
Persoonlijke coaching: start in overleg, mogelijkheden op diverse tijdstippen

16 november Trouw-aan-jezelf-dag

De Trouw-aan-Jezelf-dag is een mooi initiatief. Zeg nou eens eerlijk… wanneer heb jij zelf eens even de tijd genomen om te ervaren hoe het nu met je gaat? In deze drukke tijden hollen we maar door. “Het is nu even druk, ik heb geen tijd, straks wordt het rustiger” zijn excuses die ik veelvuldig hoor. Het is eigenlijk raar dat wij niet stilstaan bij onze eigen “motorkap” terwijl we wel onze auto periodiek laten onderzoeken.

Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om trouw-aan-jezelf te blijven. Wekelijks zie ik in mijn praktijk mensen worstelen met hun zelfbeeld. Ze zijn het contact met wat ze ten diepste wensen verloren en vergeten stil te staan bij wat ze nu eigenlijk echt willen. Daarom geef ik van 16 t/m 22 november gratis balanstesten aan iedereen die wil onderzoeken hoe het ervoor staat onder de “motorkap”.Tijdens de balanstest ofwel “de persoonlijke APK” wordt integraal gekeken hoe het staat met uw vitaliteit. Integraal betekent dat gekeken wordt naar vijf aspecten die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn; het lichaam, de geest, de emoties, uw passies en drijfveren en tenslotte de pro-activiteit ofwel hoe ga je over naar actie (of juist niet). De test kunt je vooraf thuis invullen. De uitslag van de test bespreken we samen in een persoonlijk gesprek van ca. een half uur.

Ben je op zoek naar hele dag persoonlijke APK en wil je weer zelf aan het stuur komen te staan van uw eigen leven? Geef je dan op voor de dag-workshop “Grip op je leven” voor woensdag 29 november a.s.

Wilt u meer informatie over de balanstest of de dag-workshop Grip op je leven? 06 14 70 19 93.

Direct aanmelden voor de workshop Grip op je leven: https://www.gripopjeleven.com/vind-grip

Boekentip!

Regelmatig ben ik in de boekwinkel. Ik vind een echt boek toch prettiger lezen dan op een tablet, zeker als het boeken zijn waar ik nog eens een aantekening in wil maken of mijn favoriet er even een post it bij plakken, zodat ik het later nog eens terug kan vinden. Vorige week was ik in Delft in een prachtige boekhandel en daar heb ik het boek van Inez van Oord gekocht, Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan? Inez is de bedenker van Happinez. Het boek gaat over de tegenstellingen in het leven, en hoe ze met elkaar samenhangen en hoe zich dat verhoudt in cirkels. En hoe zij haar leven ervaren heeft. Het eerste deel gaat over haar ervaringen. Het leest prettig en dat komt ook omdat er veel inspirerende tekeningen in staan. Het tweede deel geeft je de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan. Een makkelijk lezend boek met een inspirerend verhaal.

Valentijnsdag!

Dag van de liefde. Romantisch, verrassend, spannend en soms ook teleurstellend. Als het toch niet gebracht heeft wat je van de ander had verwacht. En je kunt een ander niet veranderen, alleen jezelf. Dus zorg dat je een beetje lief bent voor jezelf. Wees blij met wie je bent, wat je doet en waar je voor staat. En ben je dat soms even kwijt, dan zijn er allerlei manieren om weer terug bij jezelf te komen. Meer weten, neem contact op wat Stroom & Bruis Coaching voor je kan doen.  Ik wens je een liefdevolle dag, Nancy